Oplossingen

Het hebben van de juiste inzichten op het juiste moment is essentieel, maar je hebt pas succes als je er samen effectief naar handelt.

Als je pas achteraf weet waar in het proces de hindermissen liggen, dan ben je te laat. Je kunt dan niet meer bijsturen. Je hebt zelf vast al eens ervaren wat dit voor gevolgen heeft. Positief voor de productiviteit is het in ieder geval niet… 

Met real-time inzicht kun je wél direct problemen oplossen. Minder verliezen betekent betere resultaten. En tevreden werknemers, want de werkdruk gaat omlaag en de betrokkenheid omhoog. 

Wij passen onze software en service aan op jouw organisatie en we gaan graag samen aan de slag met je businesscase.

Software & begeleiding

Onze oplossing bestaat uit twee onderdelen: software en begeleiding. 

Wij geloven dat je het beste resultaat krijgt als deze twee combineert. Dan ben je namelijk echt datagedreven aan het werk: je hebt de juiste data op het juiste moment én je doet er concreet iets mee. Onder begeleiding valt zowel de implementatie van de software als het blijven verbeteren van het proces. 

Heb je zelf alle vaardigheden in huis om met de inzichten aan de slag te gaan? Dan kun je ook kiezen voor een lichte vorm van ondersteuning of zelfs voor alleen een softwarepakket. Maar uiteraard gaan wij graag met je aan de slag om de productiviteit en betrokkenheid naar het hoogste niveau te tillen.

Continuous improvement

Wij gaan voor continuous improvement. Dat is meer dan alleen het inzetten van software. We geven begeleiding op maat, die dus is afgestemd op het team en de organisatie. Daarmee verhogen we het eigenaarschap en de betrokkenheid van het personeel. 

Mocht je een vraag hebben waar een bredere skillset voor nodig is, dan hebben we verschillende ervaren partners die wij als collega’s mee inzetten.

Datagedreven werken

Data kun je omzetten naar informatie. Maar ook echt iets met die informatie doen, dát is iets anders. Het hebben van de juiste inzichten is stap 1. Je bereikt pas optimale resultaten als je deze inzichten goed analyseert en ernaar handelt. Door veel inzicht te halen uit datagedreven werken, krijg je antwoord op de vraag: heb ik vandaag genoeg controle over mijn proces en wat kan ik doen om het te verbeteren? Dat staat centraal bij datagedreven werken. 

Medewerkersbetrokkenheid

Constant brandjes moeten blussen is een grote ergenis van veel leidinggevenden en operators. Dat kun je voorkomen door veel te meten en goede analyses te doen, wat je in staat stelt om prioriteiten te stellen. Wij helpen je om het team te motiveren en betrokken te krijgen bij de resultaten. Zo komt er steeds meer tijd vrij om structureel met andere, achterliggende uitdagingen aan de slag te gaan. 

Voorspelbare productie

Goede analyses uit een betrouwbare dataset geven overzicht en daarmee rust. Als je weet wat er gaat komen, dan kun je voor de bocht al bijsturen. Je lost onverwachte problemen niet steeds achteraf op, maar je zorgt ervoor dat ze consequent uitblijven. Zo werkt het principe van voorspelbare productie. Daar helpen wij je bij en we zorgen ervoor dat je het uiteindelijk ook zelfstandig kunt. 

Datagedreven werken in de maakindustrie

Data Driven Scan

Benieuwd naar de score van jouw organisatie als het gaat om datagedreven werken? Vraag dan onze ‘Data Driven Scan’ aan. We belichten de volgende punten:

Data-Maturity

Data-gedrevenheid

Bij deze Data Driven Scan maken we gebruik van observaties, interviews, beoordeling van data en technische infrastructuur. Meer weten over hierover? Neem dan contact met ons op, we lichten het graag toe.