fbpx

Actie en rust door tussentijds meten

In gesprek met Tjerk Mikkers

12% stijging in productiviteit

Franke Nederland B.V. vroeg hulp bij het verbeteren van hun realtime inzicht met betrekking tot het produceren van de aanrechtbladen.Na een aantal maanden was er al een stijging van 12% in de productiviteit, dus dat belooft wat voor de toekomst! Want hoe meer je meet, hoe gerichter je aan de slag kunt gaan met verbeteren.

Geen inzicht in de dagelijkse business

Franke maakt RVS-aanrechtbladen voor met name grote projecten, zoals de huurwoningbranche waar veel keukens en standaardmaten worden geplaatst.

Toen we voor de eerste keer langskwamen bij Franke, hadden de medewerkers nauwelijks tot geen inzicht in hoeveel aanrechtbladen ze nu daadwerkelijk produceerden per dag. Daarnaast liepen ze weleens tegen problemen aan, maar hoe of waarom deze zich voordeden, was niet duidelijk.

Wat mochten wij voor Franke Nederland B.V. doen?

Resultaten

Oplossing

Werkwijze

“Door de samenwerking met Motivate hebben we meer duidelijkheid in doelen én teamspirit gecreëerd. Door tussentijdse metingen kan men al vroegtijdig actie ondernemen waardoor er rust komt in de productie. Het succes wat we met het hele team bereikt hebben, hebben we natuurlijk gevierd met een gezellig avondje uit!”

Oplossing: realtime inzicht creëren

Door realtime inzicht te creëren zijn medewerkers zich bewust van hoeveel aanrechtbladen ze per dag produceren. Ze kunnen op elk tijdstip van de dag precies zien wat de status is en hoe ver ze in het proces zijn. Door deze bewustwording vindt er zelfsturing plaats en kan er tijdig worden bijgestuurd.

Hoe is het realtime inzicht gecreëerd?

In de hal is een dashboard geplaatst. Dit is een visueel managementsysteem waarop de werknemers hun dagelijkse werkzaamheden realtime in cijfers kunnen zien. Het uitgangspunt voor Franke is om continu de werkzaamheden te meten.

Informatie levert motivatie

Door de werkzaamheden realtime inzichtelijk te maken is er rust in de productie ontstaan, wat geresulteerd heeft in een productiviteitsverhoging van 12% ten opzichte van vorig jaar.

De toegevoegde waarde

Voor Tjerk Mikkers, Production Manager bij Franke Nederland B.V. levert het dashboard veel toegevoegde waarde. “Door de samenwerking met Motivate hebben we meer duidelijkheid in doelen én teamspirit gecreëerd. Door tussentijdse metingen kan men al vroegtijdig actie ondernemen waardoor er rust komt in de productie. Het succes wat we met het hele team bereikt hebben, hebben we gevierd met een gezellig avondje uit”.

Klaar voor een betere manier van werken?

Wil je de productiviteit binnen je bedrijf verhogen en ben je benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact op!