fbpx

PKF Pallets creëerde een trots team. Dit is hoe.

In gesprek met Bob Jongbloets

“Kijk eens hoe goed we draaien!”

Dat hoort Bob Jongbloets van PFK Pallets regelmatig als hij over de werkvloer loopt. In november 2021 gingen zij over van pen en papier naar een tool die compleet geautomatiseerd is.

We spraken met Bob Jongbloets van PKF Pallets

Hij vertelt hoe het veranderproces verliep en wat de invloed ervan is op de medewerkersbetrokkenheid.

Struikelblokken aanwijzen

De naam ‘PKF Pallets’ zegt het eigenlijk al: ze maken pallets. Het bedrijf koopt hout in en maakt daar pallets van, in alle soorten en maten. Voorheen werd de productregistratie met de hand ingevuld. Bob legt uit hoe dat ging: “Alle tijden werden met pen en papier bijgehouden. Dat gold ook voor de aantallen en storingen. De personen die het invulden, geloofden we gewoon op hun woord. De tijden klopten alleen niet altijd helemaal. We wilden wel gaan verbeteren, maar dan is het essentieel om zeker te weten wat de struikelblokken zijn.”

Via een bekende kwam PKF in contact met Frits van Motivate. Toen zijn ze gestart met het digitaliseringsproces. “De pen en papier-werkwijze is volledig verdwenen”, zegt Bob. “Wanneer de machine start of stilstaat, hoef je niet meer op de klok te kijken en op te schrijven wat er gebeurt.”

Wat mochten wij voor PKF Pallets doen?

Resultaten

Oplossing

Werkwijze

“Je merkt dat de motivatie op de werkvloer is verbeterd, zeker wanneer een scherm groen is. Dan doen de operators er alles aan om het ook groen te houden.”

Groen scherm

Automatische registratie

Zo komen we meteen bij de grootste voordelen van de nieuwe software: alles wat er in de fabriek gebeurt wordt automatisch geregistreerd. Dit is dan weer direct te zien op de schermen die boven iedere lijn hangen. Via een dashboard zie je de status van de order. 

Real-time inzicht

Volgens Bob is het groene scherm een groot succes: “Je merkt dat de motivatie op de werkvloer is verbeterd, zeker wanneer een scherm groen is. Dan doen de operators er alles aan om het ook groen te houden. Voorheen moest je voor zulke gegevens naar de voorman lopen, nu kan iedereen het real-time zien.” Als hij door de fabriekshallen loopt, hoort Bob dan ook regelmatig: “kijk eens hoe goed we draaien!”

Inzichtelijke rapportages

Die motivatie komt ook door de rapporten. “Het is heel nuttig om daar de juiste data uit te krijgen”, zegt Bob. “Het was wel even wat werk om de inhoud van die rapporten goed te krijgen. De uitdaging was vooral dat ze er heel anders uitzagen dan dat we gewend waren. Gelukkig kon alles afgestemd worden op wat wij nodig hadden.”

Zichtbaar trots team

Bob heeft wel het idee dat de operators nu fijner kunnen werken. “Met name als het goed gaat zijn we als team zichtbaar trots. Over het algemeen is de werkwijze nu aangenamer. En soms moeten we even twee stappen terug en weer eentje vooruit. Dat is ook prima, zolang je het van de positieve kant blijft benaderen.”

Aandacht, aandacht, aandacht

De implementatie van het nieuwe systeem vroeg wel om aandacht. Dat is volgens Bob het meest belangrijke als je zo’n verandering een succes wil laten zijn. “Je gaat werken met iets nieuws, waar bijna niemand in eerste instantie iets van begrijpt. Dan moet je er de tijd voor nemen om alles netjes uit te leggen. Bij ons bedrijf waren de meeste medewerkers niet gewend aan werken met computers. Dan heb je geduld nodig om steeds met kleine stapjes vooruit te gaan. Wij bleven herhalen, en dat doen we nog steeds, waarom we voor deze verandering gekozen hadden en hoe het precies werkt.”

De belangrijkste tip van Bob: houd het makkelijk en visueel. “Als ik erop terugkijk, dan hadden we nog meer gebruik kunnen maken van plaatjes en visuele weergavemogelijkheden. Je moet het echt zo simpel mogelijk houden.”

“We merken dat de medewerkers nu meer werkplezier hebben, met name als het goed gaat. We zien ook een productiestijging.”

De volgende stap

Uiteindelijk loont die inspanning zich wel, vindt Bob. “We merken dat de medewerkers nu meer werkplezier hebben, met name als het goed gaat. We zien ook een productiestijging. Of die helemaal toe te wijden is aan Motivate dat weten we natuurlijk niet, maar het zal er zeker aan bijdragen.”

De volgende stap voor PKF is het betrekken van medewerkers bij verbeteren. “Nu is de motivatie en het werkplezier al een stuk hoger. In de toekomst willen we ook met de operators een verbeterprojectje oppakken. Maar voor nu eerst nog even zorgen dat de nieuwe werkwijze helemaal eigen wordt.”

“De samenwerking met Motivate was goed. Het maakt ook niet uit wie je aan de telefoon krijgt, want stuk voor stuk snappen ze wat we bedoelen. We worden goed geholpen en de communicatie is laagdrempelig.”

Klaar voor een betere manier van werken?

Een digitale oplossing werkt dus goed voor PKF Pallets. Ben jij daar ook naar op zoek? Wij denken graag met je mee!