fbpx

Het beste resultaat met realtime inzicht op de werkvloer

Slechts 4% van de Nederlandse bedrijven heeft realtime inzicht in de dagelijkse werkzaamheden op de werkvloer. Dat is zonde, want het kan tot 45% meer productiviteit opleveren en daarnaast bijdragen aan meer geluk en plezier op de werkvloer. Inzicht in de dagelijkse werkzaamheden biedt dus nogal wat voordelen. We leggen je daarom in vier stappen uit hoe je dit inzicht creëert.

Stap 1: creëer een sterke visie

Wat wil je als bedrijf realiseren? Wat is jullie toegevoegde waarde voor de markt en wellicht ook voor de maatschappij? Er zijn genoeg bedrijven die ambiëren om de grootste van Nederland te worden of om meer winst voor de aandeelhouders te realiseren. Maar waarom wil je dit precies doen? Creëer een sterke visie zodat je naar een doel kunt toewerken en niet dagelijks je werkzaamheden verricht zonder te weten wat je hiermee voor ogen hebt.

Stap 2: zorg voor een goede visualisatie

Een goede visualisatie motiveert de werknemers op de werkvloer om de dagelijkse doelen te behalen. Visualisatie is dan ook het meest effectief wanneer de schermen hangen op plekken waar veel mensen ze zien. Gebruik voor de visualisatie de juiste kleuren, zoals groen en rood. Groen is goed, rood vereist actie. Gebruik hierin ook een stukje huisstijl, zodat werknemers zich hiermee kunnen identificeren. Als de werknemers worden aangesproken en uitgedaagd, zal dit ook een drang uitlokken om naar die doelen toe te werken.

Stap 3: blijf de visualisatie verbeteren

Je leert naarmate de tijd vordert en naarmate de omgeving verandert. Het gaat bijvoorbeeld erg snel als het aankomt op wetgeving, de bewegende markt en concurrenten. Dit maakt dat je de visualisatie naar verloop van tijd wilt herzien. Door de visualisatie te blijven verbeteren, blijf je de werkvloer uitdagen en stimuleren. Regelmatige aanpassingen vergen ook slechts weinig onderhoud.

Stap 4: het vasthouden van de motivatie

Niets is mooier dan gemotiveerde werknemers. Om dit vast te houden is het belangrijk om successen met elkaar te delen. Een succes wordt zowel individueel als in teamverband bereikt en diep van binnen willen we allemaal iets bijdragen en gewaardeerd worden. Successen delen via realtime inzicht kan hier zeker een positieve bijdrage aan leveren.

Wil je ook realtime inzicht op de werkvloer?

De dagelijkse werkzaamheden op de werkvloer inzichtelijk maken is iets wat weinig bedrijven doen. Toch biedt het een heleboel voordelen. Ben je benieuwd wat realtime inzicht voor jou kan betekenen? Neem dan contact met ons op, zodat we alle mogelijkheden, wensen en doelen kunnen realiseren.

Schrijf je nu in en ontvang

  • 10 gratis video’s
  • direct de eerste video
  • praktische tips
  • ondersteuning per mail

Inschrijven

Laat je gegevens achter en ontvang