Een bepaalde jaardoelstelling kun je strategisch doorvertalen naar een kwartaal, maand, week en zelfs een dag met terugkerende overleggen. Veel bedrijven werken al met zogenaamde dagstarts waarin de vorige dag geëvalueerd wordt en de aankomende dag wordt besproken. Die dagstarts overtreffen echter vaak niet de verwachtingen die er van tevoren zijn. Om naar de doelstelling toe te kunnen werken, is een goede dagstart dus belangrijk. In dit blog geven we hierover een aantal praktische tips.
Wil je meer video’s zoals deze ontvangen? Schrijf je dan hieronder in en ontvang onze 10 video’s gratis!
Zorg voor een vaste agenda
Een dagstart vindt dagelijks plaats. Het is een goede methode om samen te analyseren wat je gedaan hebt, wat je gaat doen en of dit in lijn ligt met het uiteindelijke doel. Om ervoor te zorgen dat de dagstart zinvol is en écht kwaliteit gaat leveren is het belangrijk om hier een duidelijke routine in te hebben, ofwel een vaste agenda. Hierin is het belangrijk om vast te stellen wat je vooraf, tijdens en na het overleg van de werknemers verwacht.
Een goede voorbereiding is al het halve werk
Het voordeel van een vaste agenda is dat de werknemers voorbereid het overleg in gaan. Voorafgaand aan het overleg weet je al of een bepaalde indicator op groen of op rood staat. Ook kun je heel concreet vertellen waarom een indicator op rood staat. Van die afwijking kun je vervolgens samen een grondige analyse doen. Zo kun je leren van het overleg en er voordelen uithalen voor de toekomst. Dat is altijd de essentie.
Terugkerende overleggen motiveert
Een voordeel van een goed voorbereid terugkerend overleg is dat de mensen die erbij betrokken zijn gaan presenteren wat hun plan is om ervoor te zorgen dat ze weer de goede weg inslaan om het doel te behalen. Dat is een heel mooi mechanisme waarin je ziet dat er veel meer autonomie en zelfstandigheid is. Dit geeft een bepaalde mate van vertrouwen en motiveert de medewerkers enorm.
Aan de slag met terugkerende overleggen
Terugkerende overleggen leiden tot een goede voorbereiding, weten waar je staat, sturen op afwijkingen en successen delen als het goed gaat. Samenkomen is een begin, samenblijven is voortgang en samenwerken is succes. Wil je hier meer over weten of een krachtig advies hebben? Neem dan gerust eens contact met ons op.
Wil je meer video’s zoals deze ontvangen? Schrijf je dan hieronder in en ontvang onze 10 video’s gratis!
Schrijf je nu in en ontvang
- 10 gratis video’s
- direct de eerste video
- praktische tips
- ondersteuning per mail